fbpx

Les durícies als peus són una molèstia comuna que, encara que sembli inofensiva, pot afectar significativament la nostra comoditat diària. Afortunadament, combatre-les i prevenir-les no és una tasca complicada.

Aquí et presentem cinc etapes fàcils per desfer-te d’aquestes durícies i mantenir els peus suaus i saludables.

1) Bona hidratació dels peus: l'etapa essencial

La hidratació adequada és la clau per prevenir la formació de durícies i, en alguns casos, reduir-les. Utilitza una crema específica que contingui entre un 15% i un 20% de urea. Aplica la crema regularment per mantenir la pell dels teus peus suau i lliure de dureses. En cas de tenir una patologia específica, és recomanable consultar el teu podòleg.

2) Adaptar mitjons per reduir fricció

Les durícies sovint es formen en àrees de sobrecàrrega o fricció. Per reduir aquest efecte, opta per mitjons amb fibres naturals com cotó o bambú, evitant en tant que sigui possible les fibres sintètiques. Aquests materials permeten una millor transpiració i redueixen la fricció, contribuint així a prevenir la formació de durícies.

3) Triar sabates que s'ajustin a la teva morfologia

El calçat juga un paper crucial en la prevenció de durícies. Selecciona sabates que s’adaptin a la morfologia dels teus peus, triant aquelles amb soles mitjanament toves i una forma rodona a la punta. Evita les sabates de punta estreta, ja que aquestes poden prémer els dits i augmentar la fricció, contribuint al desenvolupament de durícies.

4) Visita al teu podòleg per tractar hiperqueratosi

La visita a un centre podològic és essencial per eliminar les durícies existents i alleujar qualsevol molèstia associada. El/la podòleg/a pot eliminar la hiperqueratosi, que és l’acumulació de cèl·lules que provoca la pell endurida.
Un tractament professional garanteix l’eliminació segura i efectiva de les durícies.

Demana hora al teu Centre podològic Inmoovs més proper

5) Descarrega punts de sobrecàrrega amb plantilles personalitzades

Si tot i seguir els consells anteriors les durícies persisteixen, és possible que la teva manera de caminar estigui contribuint al problema. Un estudi biomecànic de la petjada, realitzat en un centre especialitzat, pot identificar punts de sobrecàrrega i determinar amb exactitud els punts de millora.

Moltes vegades es recomana corregir i millorar la petjada amb plantilles personalitzades. L’ús d’aquest tipus de plantilles redueix lla presió en àrees específiques, proporcionant alleugeriment i prevenint la formació de durícies noves.  En el cas d’acudir a un centre Inmoovs, les plantilles personalitzades es creen amb unes característiques úniques i amb la tecnologia més avançada per adaptar-se al 100% amb la patologia a tractar.

Seguint aquests cinc passos, pots donar als teus peus la cura necessària per eliminar durícies i gaudir d’una petjada més còmoda i saludable. Recorda que la consistència en la cura diària és la clau per mantenir uns peus lliures de molèsties. Cuida els teus peus i camina amb comoditat!

Comparteix l’article

Obrir chat
1
Necessites ajuda?
Centre Inmoovs
Hola👋
Escriu-nos per Whatsapp per resoldre els teus dubtes.