fbpx
Picture of Guillem Jou
Guillem Jou

Jugador de bàsquet espanyol.
Actualment, escolta a l'equip del Bàsquet Manresa competint a la Lliga ACB Espanya.

Picture of Guillem Jou
Guillem Jou

Jugador de bàsquet espanyol.
Actualment, escolta a l'equip del Bàsquet Manresa competint a la Lliga ACB Espanya.

Trepitjant fort

Nascut a Llagostera i amb tan sols 5 anys, Guillem Jou va començar a iniciar-se al món del bàsquet perquè tant la seva germana, com els seus cosins, era un dels esports que practicaven. Amb el pas dels anys, el Guillem es va anar aficionant a veure els partits de l’ACB que es jugava en aquell moment a la ciutat de Girona. Gaudir amb la seva edat de partits de tan alt nivell al poble veí, va despertar al Guillem la passió, l’afició i nous reptes en aquest esport.

Amb el pas dels anys, Guillem Jou va anar debutant en categories inferiors, però creixent de mica en mica en categories més altes, fins a arribar al primer equip del Bàsquet Manresa. Tot i això, no va ser fins als seus 20 anys quan va aconseguir la seva primera fitxa professional.

Assolint grans metes

  • 2015 Espanya. Europeu 3×3 Sub18, a Debrecen (Hongria).
  • 2017-2018 ICL Manresa. Copa Princesa. Equip Subcampió.
  • 2017-2018 ICL Manresa. LEB Or. Equip campió de Playoff.
  • 2021-2022 BAXI Manresa. Lliga Catalana. Campió.
  • 2021-2023 BAXI Manresa. Basketball Champions League. Subcampió.

Assolint grans metes

  • 2015 – Espanya. Europeu 3×3 Sub18, a Debrecen (Hongria).
  • 2017-2018 – ICL Manresa. Copa Princesa. Equip Subcampió.
  • 2021-2022 BAXI Manresa. Lliga Catalana. Campió.
  • 2021-2023 BAXI Manresa. Basketball Champions League. Subcampió.
  • 2017-2018 – ICL Manresa. LEB Or. Equip campió de Playoff.

Un dels reptes més difícils pel Guillem va ser quan va tenir la lesió del tendó d’Aquil·les. Aquest trencament va ser molt complicat per la seva carrera esportiva, i va suposar un repte per ell tant físicament com mentalment. En aquest moment el jugador va haver d’afrontar la lesió amb constància, temps i esforç. Sobretot, posant èmfasi al treball de cap, per tal de no enfonsar-se i tirar endavant.

A dia d’avui, el Guillem ja està recuperat i es prepara per seguir la temporada amb èxit.

 

El meu repte ara és fer una gran temporada, aportant el màxim a l'equip i millorant jo com a jugador, en les meves prestacions que pugui aportar a l'equip.

El jugador també explica que per aconseguir-ho el que s’ha de fer és estar molt concentrat en el dia a dia, intentant entrenar més i intentant millorar la condició física. Sempre amb esport que sigui segur i saludable per anar millorant el rendiment i aconseguir l’objectiu que, al cap i a la fi, és fer una millor temporada.

L'actitud ho és tot

El que més ajuda a Guillem Jou a superar els seus reptes és el nivell mental. L’actitud i tenir una ment forta i positiva és la clau per progressar dia a dia. Així és com ho descriu el jugador del Bàsquet Manresa durant l’entrevista:

Un esforç més per fer una mica més de gimnàs, un esforç més per quedar-me a tirar... Sempre intentant fer una mica més.
El
nivell mental és el que sempre t'empeny. Si mentalment ets fort, i mentalment t'exigeixes, sempre pots arribar una mica més lluny.

Valorant la professió

Segons Guillem Jou, el bàsquet sí que està ben valorat dins del món de l’esport, l’únic que hi ha categories que haurien d’estar més ben valorades, com ara la LEB Or. El jugador creu que la mateixa federació Espanyola no li dona la importància que es mereix aquesta lliga, ni la visibilitat que hauria de tenir pel nivell que té.

Pel que fa al Bàsquet Femení, el jugador creu que sí que hi ha diferències versus el Bàsquet Maculí. La més clara és que la lliga ACB és professional, i la lliga Endesa femenina no ho és.

El jugador reivindica que hem de fer un canvi perquè la lliga femenina de bàsquet també sigui professional, perquè evidentment fan la mateixa feina que ells, mateixos entrenaments i mateixa dedicació.

Guillem Jou nota punts de millora al portar les Plantilles Personalitzades d'Inmoovs

El jugador del Bàsquet Manresa va acudir al Centre Inmoovs perquè sempre tenia problemes a les plantes dels peus i a la musculatura de les cames. Recomanat pel fisioterapeuta del Club, el jugador va acudir al centre per realitzar-se un estudi biomecànic esportiu per primera vegada.

5/5

Mai m'havien fet un estudi esportiu, i la veritat és que em va encantar. Trobo que és molt complet, i t'expliquen de forma fàcil i detallada quines són les teves mancances, si és que tens, i com aquestes es poden corregir o millorar.

Actualment, Guillem Jou utilitza les Plantilles Personalitzades InElit que l’han ajudat a  alleugerir, o inclús a fer desaparèixer, algunes petites molèsties que podia tenir. També s’ho ha notat molt per exemple en acabar els entrenaments, a no sentir-se tan fatigat de peus.

Sens dubte el jugador explica que ell recomanaria Inmoovs a tothom, almenys per conèixer per primer cop com és la seva petjada i poder tenir les eines per millorar-la en cas de ser necessari. 

Comparteix l’article

Obrir chat
1
Necessites ajuda?
Centre Inmoovs
Hola👋
Escriu-nos per Whatsapp per resoldre els teus dubtes.