fbpx
Picture of Manel Deli
Manel Deli

Atleta professional del Avinent Club Atlètic Manresa des dels seus 40 anys i fins a dia d'avui.
El Manresà ja compte amb grans èxits assolits i una experiència sòlida en curses de muntanya.

Picture of Manel Deli
Manel Deli

Atleta professional del Club Atlètic Avinent des dels seus 40 anys i fins a dia d'avui.
El Manresà ja compte amb grans èxits assolits i una experiència sòlida en curses de muntanya.

Trepitjant fort

Manel Deli va començar als 36 anys a competir amb curses de muntanya sense massa coneixements del que feia. No va ser fins als 40 anys quan de forma més ordenada i preparada va introduir-se en l’atletisme professionalment.

Actualment, l’atleta català porta 9 anys competint, i combina l’atletisme com a professió amb passar temps amb la seva dona, el seu fill i la resta de la família.

L’atletisme pel Manel ha sigut la clau per mantenir la vitalitat pròpia d’algú molt més jove que ell, i sobretot per sentir-se més fort i saludable.

Assolint grans metes

  • 2021 – Campió d’Espanya absoluta de 100 km (6:55’21”) al Campionat d’Espanya disputat a Santander.
  • 2022 – 8è del Món en 100 km (6:30:24), Rècord del Món màster M45 i Rècord de Catalunya Absolut (superant el registre d’un mite d’ultrafons com és Domingo Catalán) en el 31è Campionat del Món de 100 km disputat a Alemanya (Bernau).
  • 2023 – Rècord d’Espanya absolut i rècord del món M45 de 6 hores (92 km, 406 metres) a la Ultratunning Barcelona.
  • 2023 – Segon absolut de 100 km  (6:36’39”) al campionat d’Espanya.

Assolint grans metes

  • 2021 – Campió d’Espanya absoluta de 100 km (6:55’21”) al Campionat d’Espanya disputat a Santander.
  • 2022 – 8è del Món en 100 km (6:30:24), Rècord del Món màster M45 i Rècord de Catalunya Absolut (superant el registre d’un mite d’ultrafons com és Domingo Catalán) en el 31è Campionat del Món de 100 km disputat a Alemanya (Bernau).
  • 2023 – Rècord d’Espanya absolut i rècord del món M45 de 6 hores (92 km, 406 metres) a la Ultratunning Barcelona.
  • 2023 – Segon absolut de 100 km  (6:36’39”) al campionat d’Espanya.

Des que el Manel Deli es va introduir en el món de l’atletisme professional, el seu repte més difícil sempre han estat els ultrafons o també conegut com ultramaratons. Els ultrafons són competicions extremes de resistència que impliquen córrer distàncies molt més llargues que maratons tradicionals.

Aconseguir recorre distàncies significatives que van entre els 50 i els 160 km a la velocitat de Manel Deli és un desafiament que requereix preparació, mentalitat i estratègia. En els ultrafons el Manresà no busca ser finisher, però sí que té el repte d’acabar la cursa el més ràpid possible.

A partir de les tres hores de cursa, fa mal tot el cos. I les curses duren molt més. El secret és l’entrenament físic i mental. El cos és capaç de superar situacions increïblement dures.

Rendir-se no és una opció

Manel Deli entrena molt, de fet cada dia de la seva vida, i com a mínim 20 kilòmetres. 

L’entrenament és una condició necessària per estar al nivell professional de Deli. Tot i que no només cal treballar la part física, sinó que en l’atletisme també és molt important treballar la part mental, ja que és molt comú experimentar moments d’alts i baixos emocionals durant la carrera.

S’ha de gestionar el patiment, els factors inesperats, la decadència física de les darreres hores. A mi m’agrada entrenar amb fatiga, molt esgotat i forçar-me a continuar, buscant estratègies de desconnexió mental que et permetin aguantar el patiment algunes hores més.

S’ha de gestionar el patiment, els factors inesperats, la decadència física de les darreres hores. A mi m’agrada entrenar amb fatiga, molt esgotat i forçar-me a continuar, buscant estratègies de desconnexió mental que et permetin aguantar el patiment algunes hores més.

A base de constància, sacrifici i passió per l’esport, l’atleta manresà segueix fent camí en el món de l’atletisme. La vitalitat i l’energia que aconsegueix en cada petjada és el que el motiva a seguir complint anys amb nous reptes i noves competicions.

A base de constància, sacrifici i passió per l’esport, l’atleta Manresà segueix fent camí en el món de l’atletisme. La vitalitat i l’energia que aconsegueix en cada petjada és el que el motiva a seguir complint anys amb nous reptes i noves competicions.

Valorant la professió

El Manel ens explica que l’atletisme és un esport prestigiat. Concretament, els ultrafons cada vegada estan més de moda, malgrat que dins de l’atletisme no es gaudeixi de la fama que tenen les proves dels Jocs Olímpics. De fet, l’única prova olímpica de l’ultrafons és la Marató.

Tot i això, Manel Deli ens explica que ell sempre mira d’entrenar tant com un professional. L’atleta també ens dona el seu punt de vista de com ell ha viscut la diferència de gènere en l’atletisme i reafirma que en el seu cas ho ha viscut amb igualtat i respecte. 

Hi ha diferències físiques entre homes i dones. Més enllà d’això, no hi trobo res més. Al Club Atlètic Avinent Manresa venerem per igual a Eliud Kipchoge o a Paula Radcliffe, a Kilian Jornet o a Courtney Dauwalter.

Manel Deli viu l'experiència Inmoovs de principi a fi

L’atleta va conèixer el centre Inmoovs arran de la inauguració realitzada en l’obertura del centre, i del vincle amb Avinent Gorup com a patrocinadors del Club Atlètic Manresa. Posteriorment, va demanar hora al centre per realitzar-se l’estudi biomecànic esportiu per trobar punts de millora en la seva petjada.

 

5/5

L'estudi esportiu realitzat a Inmoovs va ser una passada, tècnicament impecable i molt modern. La meva idea era trobar punts de millora a la meva peculiar forma de córrer i millorar ineficiències que es poden corregir. En aquest cas, això ha estat possible gràcies a les plantilles personalitzades que m'he realitzat al mateix centre.

Actualment, Manel Deli té les Plantilles Personalitzades InElit, que anirà utilitzant de forma intermitent amb els seus entrenaments diaris i les pròximes competicions per anar adaptant els seus peus als canvis de la nova petjada.

Comparteix l’article

Obrir chat
1
Necessites ajuda?
Centre Inmoovs
Hola👋
Escriu-nos per Whatsapp per resoldre els teus dubtes.