fbpx

Amb l’arribada de l’estiu, moltes persones gaudeixen de portar calçat obert i fresc, com sandàlies, xancletes o sabates obertes. No obstant això, aquest tipus de calçat pot ocasionar molèsties i dolors als peus si no es tria adequadament o s’utilitza de manera incorrecta.

A Inmoovs som experts en podologia i biomecànica, i volem oferir-te uns consells per cuidar els peus a l’estiu i evitar dolors relacionats amb el calçat d’aquesta estació.

Consells per protegir els teus peus i evitar dolors durant l'estiu

Tria un calçat d'estiu adequat pel teu dia a dia

El primer pas per evitar dolors al calçat d’estiu és triar el tipus de sabata adequada.

És fonamental buscar calçat que ofereixi un bon suport, amb una sola amortidora, i una bona subjecció pel taló i el turmell. No recomanem utilitzar sandàlies massa planes o que no agafin ni s’ajustin bé al peu.

A vegades el calçat de baixa qualitat ens pot ocasionar frecs i ferides als peus, com ara butllofes.

La talla del calçat també és molt important, ja que per exemple un calçat massa petit pot comprimir els dits i causar dolor. Moltes vegades amb la calor, els peus també es poden inflar, per això és convenient utilitzar un calçat regulable.

Es recomana l’estiu evitar materials molt sintètics que retinguin la humitat, ja que això pot afavorir a l’aparició de fongs i bacteris. Un calçat airejat o transpirable com el cuir o la tela és una bona elecció per tenir els peus ventilats i protegits.

Protegeix els teus peus del sol

És fàcil oblidar que els nostres peus també necessiten protecció solar. La pell d’aquesta àrea és delicada i susceptible a cremades solars.
Recorda aplicar protector solar als teus peus abans d’exposar-te al sol i considera l’ús de sandàlies que cobreixin una superfície més gran del peu per protegir-los.

Hidratació i cura de la pell

Mantenir una hidratació adequada dels peus és essencial durant la temporada d’estiu. Utilitza cremes hidratants específiques per a peus i fes un suau massatge per millorar la circulació. Para atenció a l’aparició de dureses o callositats i, si cal, acudeix a un podòleg per al tractament adequat.

També descansa els teus peus quan ho necessitin

Durant l’estiu, és habitual passar més temps caminant o a peu dret en activitats a l’aire lliure. És important permetre que els peus descansin i es recuperin. Alterna períodes de descans amb moments d’activitat per evitar la fatiga i reduir les possibilitats de patir dolor.

Per un estiu amb més seguretat i salut

Tenir cura dels nostres peus durant l’estiu és fonamental per evitar dolors i molèsties que puguin afectar la nostra mobilitat i benestar. Seguint aquests consells de podologia, podràs gaudir de la temporada d’estiu amb calçat adequat, mantenint els peus protegits i saludables.

No oblidis que, davant de qualsevol dolor persistent o problema als teus peus, és aconsellable consultar un especialista en podologia per rebre un diagnòstic i un tractament precís. Cuida’t els peus i gaudeix de l’estiu al màxim!

Comparteix l’article

Obrir chat
1
Necessites ajuda?
Centre Inmoovs
Hola👋
Escriu-nos per Whatsapp per resoldre els teus dubtes.