fbpx

Quan pensem en plantilles personalitzades, sovint les associem únicament als adults per corregir alguna patologia, o bé per prevenir problemes futurs. Tot i això, les plantilles personalitzades també són molt beneficioses per als nens i nenes, sobretot per l’etapa de creixement en la que es troben.

Des d’Inmoovs s’ofereix el servei d’estudi biomecànic de la petjada a partir dels infants majors de 4 anys, per tal de realitzar una exploració completa del sistema musculoesquelètic i la seva dinàmica.

Aquesta exploració podològica permet obtenir un diagnòstic podològic precís, i en cas de ser necessari, pautar el tractament adecuat pel correcte creixement.

Les plantilles personalitzades, un tractament eficaç pel correcte creixement dels infants

Les plantilles personalitzades és un tractament habitual per solucionar problemes individuals dels nens i nenes. El seu ús pot brindar nombrosos beneficis, des del suport al creixement adequat fins a l’alleugeriment de molèsties. Alguns dels beneficis clau de les plantilles en pediatria són:

(1) Correcció postural i alineació adequada

Les plantilles personalitzades en els nens i les nenes ajuden a corregir els primers dèficits orientats des del peu, la petjada i la postura de tot el cos cap a una marxa més fisiològica i saludable.

Gràcies a les plantilles s’aconsegueix una alineació òptima de les articulacions, a part de millorar la marxa i l’equilibri per tal de prevenir lesions a llarg termini o problemes musculoesquelètics en el futur.

(2) Estimulació del desenvolupament adequat del peu

L’ús de plantilles personalitzades estimula i dona suport al desenvolupament adequat del peu proporcionant un ajust prevís, un correcte posicionament de l’arc i més enfortiment muscular.

A més, les plantilles també ajuden a compensar dèficits del sistema musculoesquelètic relacionats amb l’embaràs, el part i els primers anys de creixement del nen/a.

Demana hora pel teu fill/a per una primera exploració

(3) Reducció de dolor i incomoditats

Alguns nens i nenes poden experimentar dolor als peus, talons o cames a causa de problemes estructurals o condicions com el peu pla o el peu cavo.

En aquests i molts altres casos, les plantilles personalitzades esdevenen un dels tractaments més acertats.

A més, a part de corregir patologies, també prevenen l’aparició de lesions, com ara esquinços o fractures, i deformacions relacionades amb la marxa, permetent als nens/es moure’s amb més comoditat i sense restriccions.

(4) Estabilitat i absorció d'impacte

Córrer, saltar, jugar… és l’activitat diària dels nens i nenes. L’impacte que realitzen els seus peus durant la seva activitat es pot compensar amb l’estabilitat addicional que proporcionen les plantilles personalitzades.

A més, si el teu fill/a participa en activitats esportives, les plantilles personalitzades poden millorar-ne el rendiment

En definitiva, les plantilles personalitzades solen ser un tractament essencial en els nens i nenes gràcies als seus beneficis durant l’etapa de creixement. 

La base sòlida de les plantilles permet reduir, corregir o millorar la pressió sobre les articulacions contribuint a solucionar dolors presents o futurs, i optimitzar la mecànica del peu i la cama durant el seu moviment.

Comparteix l’article

Obrir chat
1
Necessites ajuda?
Centre Inmoovs
Hola👋
Escriu-nos per Whatsapp per resoldre els teus dubtes.