fbpx

Gràcies a la podologia i a la tecnologia més avançada, ara és possible conèixer de manera precisa com corres per avaluar quins són els teus punts de millora i les teves limitacions. Amb l’estudi biomecànic esportiu o de la carrera s’analitza, a través d’un conjunt de proves, la força i el moviment del cos en 3D.


Conèixer la teva petjada, és conèixer com et mous.

Entrevistem al podòleg d’Inmoovs Pol Selva, especialista en podologia esportiva.

A qui recomanaries realitzar un estudi biomecànic de la carrera?

L’estudi biomecànic de la carrera es recomana realitzar-lo a tots aquells corredors i corredores, siguin debutants o professionals. La majoria de persones creuen que si no tens cap dolor, pots córrer sense tenir en compte cap altre condicionant, però el que no contemplen és el desgast de les articulacions, les possibles lesions o la capacitat de millorar la tècnica.

Per què és important aquest estudi?

En el moment que sortim a córrer, s’activen dues fases principals en cada passa. La primera fase és la de contacte i la segona és la fase d’oscil·lació. Ambdues fases estan dividides en diferents moments i és necessari conèixer com es comporta el nostre cos en cadascuna d’elles.

La tecnologia del centre Inmoovs ens permet aprofundir en aquest gest i obtenir al detall un anàlisi de la tècnica esportiva del corredor o corredora.

Què inclou l’estudi biomecànic esportiu?

Al centre Inmoovs oferim aquest estudi de forma integral i a un cost competitiu. A més, l’ús de la última tecnologia en 3D permet ser més precisos a l’hora de quantificar el moviment i les forces que actuen al nostre cos i de detectar possibles afectacions, tant presents com futures.

L’estudi s’inicia amb una entrevista personalitzada i una primera exploració en bipedestació i sedestació.
A continuació, es realitza l’estudi de la petjada plantar en estàtic per determinar els punts de màxima pressió de cada peu. A posteriori, s’analitza el cos en moviment a la cinta de córrer sensoritzada o baropodemètica. En aquest moment, utilitzant la cinta RunTime XL i el software més punter, 3DMA-STT Systems, s’incorporen uns marcadors al corredor/a que analitzen el moviment de cada articulació.

Finalment, un cop realitzat l’estudi biomecànic, entreguem l’informe al pacient amb els resultats i el diagnòstic. En cas de poder corregir, perfeccionar o millorar el rendiment, es valorarà quin és el millor tractament.

Un centre pioner a Manresa

Tres consultes preparades pels tractaments podològics, una sala d’estudis biomecànics 4D i un taller per realitzar els acabats de les plantilles personalitzades impreses en 3D.

Contacta’ns per resoldre tots els teus dubtes i demanar la teva hora!

Quins problemes pot detectar l'estudi biomecànic esportiu?

Com ja s’ha mencionat, l’estudi és imprescindible per poder avaluar si la nostra petjada i les nostres articulacions estan treballant de forma correcte quan estem entrenant, o no. Per tant, aquest seguit de proves permeten detectar patologies, dolors o un moviment incorrecte de les nostres articulacions que poden estar lesionant el nostre cos o fent-nos perdre eficiència durant la carrera.

Les articulacions més afectades per una petjada incorrecta són els propis peus, els genolls, malucs o esquena.

Quina proposta de tractament és la més habitual?

En la majoria dels casos, es pot corregir una mala col·locació o una patologia a través de plantilles personalitzades. En el cas del centre Inmoovs, les plantilles es personalitzen, dissenyen i fabriquen per impressió 3D a les instal·lacions d’Avinent Group. Gràcies al material i la tecnologia de les plantilles s’aconsegueix un acabat precís i únic.

Les plantilles personalitzades també poden ser un bon element per augmentar el rendiment esportiu i prevenir futures lesions.

Finalment, també hi ha altres tractaments igual d’importants que poden corregir certes patologies com poden ser pautes d’exercicis específics o un bon control de càrrega i volum durant els entrenaments.

Comparteix l’article

Obrir chat
1
Necessites ajuda?
Centre Inmoovs
Hola👋
Escriu-nos per Whatsapp per resoldre els teus dubtes.