fbpx

Quan parlem de rendiment esportiu, sovint pensem en la força, la resistència, la tècnica, i l’entrenament mental. Tanmateix, un aspecte fonamental que molts esportistes passen per alt és la salut dels peus. Aquestes estructures, aparentment simples, són les bases del nostre cos i suporten tot el pes mentre ens movem. Per això, és essencial que rebin l’atenció que mereixen, especialment en el món de l’esport.

Per molts esportistes les Plantilles Personalitzades són el tractament més efectiu per tenir un control de la petjada, i aconseguir que durant l’impacte s’augmenti la superfície de contacte i es proporcioni una major estabilitat.

En aquesta ocasió, les nostres Plantilles Personalitzades entren en joc per oferir una sèrie de beneficis que molta gent desconeix.

Beneficis de les Plantilles Personalitzades

1) Prevenció de lesions

Un dels avantatges més grans de les plantilles personalitzades és la seva capacitat per prevenir lesions. Les activitats esportives sovint impliquen moviments repetitius que poden causar estrès als peus, turmells, genolls i malucs. Les plantilles fetes a mida ajuden a corregir desequilibris i a absorbir millor els impactes, reduint el risc de patir esquinços o altres problemes com la facitis plantar, tendinitis d’Aquil·les, o fins i tot les fractures per estrès.

2) Millora del rendiment

Quan els peus estan ben alineats i suportats, el cos es mou de manera més eficient. Les plantilles personalitzades ajuden a optimitzar la mecànica del moviment i la funció del peu, la qual cosa pot traduir-se en una millora del rendiment esportiu. Això és especialment important per a esportistes que requereixen moviments ràpids, girs bruscs, o que passen llargues hores entrenant.

3) Confort

Els esportistes sovint han de suportar llargues sessions d’entrenament, competicions exigents, i repetició constant d’exercicis. Això pot portar a la fatiga dels peus, que pot repercutir en altres parts del cos, com l’esquena o els malucs. Les plantilles personalitzades prevenen i milloren aquestes simptomatologies reduint la fatiga muscular i la despesa energètica perquè els esportistes puguin concentrar-se més en la seva activitat.

4) Adaptabilitat i suport específic

Cada esportista té una manera única de moure’s, amb necessitats específiques en funció del tipus d’esport que practica. Per exemple, un corredor de fons pot necessitar més amortiment, mentre que un jugador de bàsquet pot necessitar més estabilitat lateral. Les plantilles personalitzades s’adapten a aquestes necessitats específiques, oferint el suport adequat en les àrees on més es necessita.

Comença realitzant-te un Estudi Biomecànic Esportiu

El procés per a la creació de plantilles personalitzades comença amb una avaluació biomecànica completa del peu. En aquest cas, l’Estudi Biomecànic Esportiu inclou l’anàlisi dels punts de pressió dels peus en estàtic i dinàmic i l’anàlisi amb el sistema STT System, que a través de marcadors es detecten paràmetres biomecànics rellevants segons els moviments en l’esport que es practica.

Un cop recollides aquestes dades, si l’especialista del nostre centre recomana realitzar plantilles, per protegir el cos, reduir dolors o millorar el rendiment, fabriquem a mida les plantilles personalitzades, utilitzant materials específics que proporcionen l’equilibri necessari entre suport i confort, segons les necessitats de cada esportista.

Comparteix l’article

Obrir chat
1
Necessites ajuda?
Centre Inmoovs
Hola👋
Escriu-nos per Whatsapp per resoldre els teus dubtes.