fbpx

Un dels tractaments més comuns per evitar lesions de les extremitats inferiors i esquena és l’ús de plantilles personalitzades que s’adaptin i, en cas necessari, corregeixin la petjada per assegurar-ne una correcta col·locació.

Per suposat, la prevenció de lesions també va acompanyat d’una bona estabilitat de les articulacions i de cuidar el cos abans, durant i després de qualsevol activitat física.

Un bon escalfament abans de realitzar una activitat suposa dedicar almenys 5 minuts en mobilitzar les articulacions dels peus i les cames. Durant l’activitat, l’ús de plantilles personalitzades és idoni per no contribuir al deteriorament de certes articulacions.

Les plantilles optimitzen la teva petjada

Més estabilitat

L’ús de plantilles personalitzades en el dia a dia, i a l’hora de realitzar qualsevol activitat esportiva, és a dia d’avui un tractament clau per augmentar la superfície de contacte. Això fa que s’obtingui una major estabilitat i es disminueixi la probabilitat de patir esquinços.

Coneixes com és la teva petjada?

Hi ha dos tipus de petjada a destacar, una és la petjada pronadora, que es caracteritza per ajustar les cames i recolzar el pes a la part interna de la planta. I l’altra és la petjada supinadora, que al contrari de l’anterior, es recolza el pes a la part exterior.
En ambdós casos, les lesions poden ser més freqüents si no es corregeix la posició del peu amb les plantilles adequades.

Correcció en la postura

Les plantilles personalitzades també permeten millorar la postura corporal, principalment l’alineació entre el peu, el genoll, el maluc i l’esquena. Tot i no patir cap molèstia en aquestes parts, amb l’estudi biomecànic de la petjada pots conèixer si realment la teva alineació és correcte i si això pot esdevenir un dolor futur.

Per tant, les plantilles d’Inmoovs poden compensar les dissimetries de les extremitats inferiors i la seva alineació, ajudant a la correcte posició de l’esquena i la columna vertebral.

Menys dolor

L’estudi biomecànic de la petjada també permet conèixer quina és la càrrega que realitza el teu peu i compensar les alteracions amb plantilles personalitzades, en cas de que així ho recomani l’especialista.

Al reduir sobrecàrregues del peu, es poden evitar altres patologies com durícies o “callos”, que poden sorgir arrel d’una incorrecte petjada. A més a més d’ajudar a l’amortiment i absorbir la força de l’impacte que recau als genolls i l’esquena.

Coneix la plantilla personalitzada més adient per a tu

Comparteix l’article

Obrir chat
1
Necessites ajuda?
Centre Inmoovs
Hola👋
Escriu-nos per Whatsapp per resoldre els teus dubtes.